Englezii sunt interesati de implementarea a trei proiecte de dezvoltare durabila in Maramures

O delegatie din comitatul englez Norfolk, alcatuita din Stan Crawford si Una Key, director, respectiv specialist de consultanta ai proiectului Sherwood Energy Village, s-au intalnit cu subprefectul de Maramures, Gheorghe Achim, secretarul general al CJ, Dumitru Dumuta, viceprimarul Ovidiu Stefan, primari din orasele Cavnic, Tautii Magheraus, Baia Sprie, comuna Baiut si reprezentanti ai CN Remin Baia Mare, ai sindicatelor miniere si organizatiilor neguvernamentale din domeniul minier.
Discutiile dintre cele doua parti au vizat teme pentru dezvoltarea durabila si reconversia zonelor miniere. Sorin Pop, de la Consortiul Comunitar Maramures, a prezentat strategia de reconversie a zonelor miniere din judet , axata pe componentele de restructurare tehnica; economie de piata; ecologizare si protectie sociala. S-a luat in calcul ideea ca obiectivele si activele sociale ale unitatilor miniere sa sprijine activitatile comunitatile locale.

Stan Crawford a prezentat autoritatilor locale modul in care o comunitate, care avea ca principala activitate mineritul, a reusit sa implementeze un proiect de dezvoltare durabila. Coordonatorul proiectului britanic a spus: