robinet2.jpgSocietatea Energoterm SA, firma al cărei unic acţionar este Consiliul Local al municipiului Tulcea, a preluat, miercuri, primul punct termic aparţinând Dalkia SA, la începutul lunii mai urmând să devină singurul furnizor de căldură şi apă caldă din oraş.

„La începutul săptămânii, au fost predate documentaţiile aferente celor 14 centrale care au fost administrate în ultimii 20 de ani de societatea Dalkia SA. Astăzi (miercuri, nn), procesul a început, practic, pe teren prin verificarea situaţiei centralelor. Toate operaţiunile se vor încheia cel mai probabil la finele acestei luni, timp în care se asigură şi furnizarea apei calde de către cele 12 din cele 14 centrale care funcţionează”, a declarat directorul societăţii Energoterm SA, Liviu Bîscă.

El a mai spus că 38 din cei 40 de foşti angajaţi ai societăţii Dalkia au participat la concursul organizat pentru ocuparea posturilor vacante apărute în cadrul societăţii Energoterm SA ca urmare a preluării noilor centrale. „Toate cele 38 de persoane care au participat la concursul organizat de noi vor fi angajate în perioada următoare”, a menţionat Bîscă.

Societatea Energoterm SA va deveni astfel, la începutul lunii mai, odată cu finalizarea procesului de predare-primire a centralelor administrate de societatea Dalkia SA, singurul furnizor de energie termică şi apă caldă din oraşul Tulcea. Numărul total al apartamentelor care vor fi deservite de societatea Energoterm SA va fi, potrivit sursei citate, de 13.227. AGERPRES