boc reporteri.jpgPrimarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, vineri, după învestirea sa în funcţie, că vrea să fie primarul tuturor clujenilor, şi al celor care l-au votat, dar şi al celor care nu l-au votat.

„Alegerea în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca mă onorează, mă obligă şi mă responsabilizează. Vreau să îi asigur pe toţi clujenii că voi fi primarul tuturor clujenilor, şi al celor care m-au votat, şi al celor care nu m-au votat. În calitate de primar, voi fi unul care va încerca să unească, nu să dezbine în acest oraş, şi voi aduna în jurul primăriei tot ceea ce este cu bună credinţă binevenit pentru a face o viaţă mai bună aici, în oraşul nostru, şi de a lua ideile, indiferent de unde provin, de la putere, opoziţie sau societatea civilă”, a menţionat Emil Boc.
El a dat asigurări că va colabora cu consilierii locali, cu prefectul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, în interesul clujenilor.

Emil Boc a depus, vineri, jurământul, în noua sa funcţie de primar, în şedinţa de constituire a Consiliului local (CL) Cluj-Napoca, ocazie cu care au fost validate şi mandatele noilor consilieri locali.

Noii viceprimari, aleşi prin vot de consilierii locali, sunt Anna Horvath (UDMR) şi Gheorghe Şurubaru (PDL), nume rezultate în urma unei înţelegeri între PDL şi UDMR. Pentru funcţiile de viceprimari au mai candidat Mircea Jorj (PSD) şi Steluţa Cătăniciu (PNL).
În CL Cluj-Napoca, USL are 12 membri, PDL – 10, UDMR – patru şi PP-DD – unu.AGERPRES