boc_emil1.jpgCoaliţia nu a discutat în cadrul şedinţei de luni dimineaţă despre o eventuală majorare a salariilor începând cu 1 octombrie 2011, obiectivul rămâne acela ca recuperarea salarială să se facă de la 1 ianuarie 2012, o astfel de măsură fiind, însă, condiţionată de creşterea economică a ţării şi de încadrarea în plafonul de bani alocaţi pentru 2012, a declarat, luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL, preşedintele Partidului Democrat Liberal, premierul Emil Boc.

„Nu a fost o asemenea discuţie în cadrul coaliţiei. Obiectivul nostru, aşa cum am spus de mai multe ori, este ca începând cu 1 ianuarie să începem recuperarea salarială, dar aceasta va depinde de creşterea economică, de încadrarea în plafonul de bani alocaţi pentru 2012 şi aceste lucruri se vor discuta la legea bugetului pentru 2012”, a explicat şeful Executivului.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că este prematur să se discute de majorarea salariilor. El a reafirmat că obiectivele imediate ale rectificării bugetare care vor fi prinse în proiectul de ordonanţă rămân banii pentru investiţii şi plata arieratelor din sănătate. „Obiectivul principal, imediat, se referă la bani pentru investiţii. Cu ocazia rectificării vom da bani pentru investiţii şi pentru plata arieratelor. Acestea sunt lucrurile pe care le vom prinde în ordonanţa pentru rectificare. E prematur să discutăm despre majorarea salariilor”, a afirmat ministrul Finanţelor. AGERPRES