Emil Boc le cere prefecţilor să “corecteze” acuzaţiile PSD de politizare a şcolii

boc_emil_2009.jpgPrimul-ministru Emil Boc, preşedintele PDL, le-a cerut, marţi, prefecţilor să corecteze informaţiile vehiculate de reprezentanţii PSD, potrivit cărora şcolile vor fi politizate prin constituirea consiliilor de administraţie în forma statuată de proiectul legii Educaţiei, transmis de Guvern Parlamentului.

La o videoconferinţă cu prefecţii, organizată la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Boc a reproşat social-democraţilor că ar fi inconsecvenţi când acuză Guvernul că ar politiza şcolile prin actualul proiect al legii Educaţiei, care prevede ca şcolile să fie conduse de consilii de administraţie formate din profesori, părinţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, în condiţiile în care această prevedere se regăsea şi în vechiul proiect de lege, elaborat de Guvernul PDL-PSD, în anul 2009.

“Consiliile de administraţie ale şcolilor sunt alcătuite din o treime profesori, o treime părinţi, o treime reprezentanţi ai autorităţii locale. Am văzut că PSD vorbeşte de politizare, atunci când vorbim de consiliile de administraţie. Le amintesc celor de la PSD că aceeaşi formulă a consiliilor de administraţie ale şcolilor a fost şi în legea anterioară pe care am adoptat-o cu ei la masă şi care a fost agreată de către PSD. Deci, la vremea când au fost la guvernare n-au avut nicio obiecţie la consiliile de administraţie ale şcolilor”, a spus Boc.

El le-a cerut prefecţilor să răspundă acuzaţiilor de politizare. “N-am inventat apa caldă, n-am inventat o formulă nouă, ci a fost cea pe care am avut-o şi în legea anterioară a Educaţiei Naţionale, propusă spre aprobare şi care a fost decisă împreună cu PSD, când era în actul de guvernare alături de noi. De aceea, v-aş ruga să faceţi aceste corecturi când mai apar acuzaţii de politizare”, a mai afirmat premierul. AGERPRES