boc_emil_2009.jpgPremierul Emil Boc a confirmat ca institutiile publice vor fi obligate sa se inscrie in programul electronic de licitatii si sa atribuie prin acest sistem contracte in valoare de minimum 20% din buget, aratand ca intentia este ca aceasta participare sa fie ridicata la minimum 50% din alocatii.

„Am semnat decizia pentru o decizie pe care nu am anuntat-o public, ca institutiile statului sa acorde contracte prin sistemul electronic in proportie de minimum 20%, in caz contrar fiind sanctionate”, a spus Emil Boc, la Antena 3.

Surse guvernamentale au declarat, in urma cu doua saptamani, ca institutiile statului vor fi obligate sa se inscrie in programul electronic de licitatii si sa atribuie prin acest sistem contracte in valoare de minimum 20% din bugetul anual stabilit pentru achizitii publice, in caz contrar urmand sa fie sanctionate cu amenzi cuprinse intre 10 si 35.000 lei. Decizia a fost luata in sedinta Guvernului din 25 martie, au declarat, atunci, sursele citate.

Pentru sistemul electronic de achizitii va fi achitata o taxa unica, sub forma unui abonament digital, in cuantum de 2.500 lei. Potrivit datelor oficiale, doar 2.253 institutii dintr-un total de 11.187 autoritati contractante au utilizat pana in prezent acest sistem.