Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că a semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru primul tronson al centurii metropolitane, care face legătura cu localitatea adiacentă Floreşti, valoarea acestuia fiind de 22,4 milioane de euro.

„Am semnat astăzi, 8 august, în Sala de sticlă a primăriei, contractul de proiectare şi execuţie privind realizarea tronsonului I al centurii metropolitane a municipiului – tronsonul între Cluj şi Floreşti – în valoare de 22,4 milioane euro cu TVA. Este vorba despre tronsonul care are ca menire principală asigurarea conectivităţii pentru Spitalul Regional de Urgenţă. Practic se va extinde la 6 benzi de circulaţie zona DN1 Cluj-Floreşti până la Spitalul Regional de Urgenţă – câte o bandă pe sens va fi dedicată transportului în comun, salvărilor, poliţiei, pompierilor”, a scris Emil Boc, pe pagina sa de facebook.

Potrivit sursei citate, în plus, vor fi amenajate piste de biciclete pentru încurajarea utilizării mijloacelor de comun alternative la maşină – fiind create astfel culoare de mobilitate alternativă, parte integrantă a viziunii pe termen lung pentru Cluj-Napoca şi zona metropolitană.

De asemenea, va fi amenajat pasaj pietonal subteran în zona hipermarketului Metro, iar pentru facilitarea accesului la Spitalul Regiona l de Urgenţă va fi amenajat un pasaj rutier suprateran, iar pe întregul tronson modernizat s-a prevăzut sistem de iluminat cu telegestiune şi sistem de canalizare pluvială.

„Odată încheiat contractul se va constitui garanţia de bună execuţie şi se dă ordinul de începere a lucrărilor. Durată de execuţie este de 20 luni, din care 6 luni proiectare şi 14 luni execuţie. Proiectul privind ‘Drum TransRegio Feleac TR 35- Etapa I Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de Legătură – Faza I – Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de legătură Tronson 1 – Drum B4.1- Modernizare DN1 de la km la 481+500 km 483+655′ va fi realizat de câştigătorul licitaţiei, Asocierea S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L. – S.C. ELECTROGRUP S.A. Tronsonul II al centurii metropolitane, în valoare de 838 milioane euro, are ca termen de depunere a ofertelor 25 septembrie 2023″, mai arată primarul Emil Boc. AGERPRES