Fostul primar al Clujului si noul primar se imtalnesc mai mult prin tribunale. Gheorghe Funar a castigat un proces administrativ in fata lui Emil Boc (foto), insa actualul primar are ocazia sa isi ia revansa in cadrul unui proces penal intentat predecesorului sau in functie.
Fostul primar Gheorghe Funar i-a cerut succesorului sau sa ii comunice, in temeiul legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public, numarul zilelor de deplasare facute la Bucuresti de Emil Boc de la instalarea sa in functie, scopul acestor deplasari si rezultatele obtinute. Pe 30 septembrie 2005, Tribunalul Cluj a admis in parte actiunea in contencios administrativ formulata de Gheorghe Funar si a pronuntat o sentinta civila, prin care primarul Emil Boc era obligat sa comunice predecesorului sau numarul zilelor de deplasare facute la Bucuresti, precum si scopul acestor vizite.

Primarul a atacat cu recurs aceasta sentinta iar magistratii de la Curtea de Apel au respins recursul formulat de Emil Boc, asa ca acesta este obligat sa ii comunice lui Gheorghe Funar o serie de date, precum si sa ii plateasca acestuia suma de doua milioane de lei, cu titlul de cheltuieli de judecata.

Acest proces nu este singurul dintre Emil Boc si Gheorghe Funar. Primarul din Cluj l-a dat in judecata pentru calomnie pe senatorul PRM dupa ce acesta a declarat ca Emil Boc ar fi platit din banii Primariei biletele de avion spre Bucuresti. Emil Boc spune ca aceste bilete au fost platite din fondurile Partidului Democrat.