Emil Boc a cerut prefectului de Constanţa să se implice direct pentru deblocarea situaţiei de la Mangalia”

boc_emil1.jpgPremierul Emil Boc a cerut sâmbătă prefectului de Constanţa să se implice direct pentru deblocarea situaţiei de la Mangalia unde oamenii au rămas fără căldură, deşi Guvernul a alocat banii necesari, din cauză că autorităţile locale şi politicienii nu se înţeleg.

“Am discutat cazuri punctuale cu prefecţii, inclusiv cazul de la Mangalia unde sunt extrem de nemulţumit de faptul că autorităţile locale şi politicienii lasă oamenii în frig pentru că nu se înţeleg din punct de vedere politic. Guvernul a alocat nişte bani pentru a plăti combustibilul necesar pentru încălzire şi nici acum nu s-a deblocat situaţia. Am cerut prefectului de Constanţa să se implice direct şi să cheme pe factorii implicaţi pentru a rezolva problema”, a spus Boc, după întrunirea Comitetului pentru situaţii de urgenţă care a avut loc la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Emil Boc a adăugat că în cadrul şedinţei s-a discutat problema legată de polei care rămâne principala problemă sâmbătă şi duminică şi solicitarea către autorităţi să rămână în stare “de vigilenţă maximă” până miercuri având în vedere prognoza de viscol.

“Am cerut prefecţilor coordonare şi responsabilitate în raport cu autorităţile centrale şi Ministerul Transporturilor de corelare a deciziilor de închidere-deschidere de drumuri pentru acele sectoare care leagă autostrăzile sau drumurile naţionale pentru că există riscul ca oamenii să rămână în frig. Le-am spus prefecţilor că acţiunile de haiducie rutieră individuală sunt excluse, nu voi tolera astfel de situaţii. Am avut azi noapte o situaţie la Călăraşi şi nu vreau ca asemenea incident să se mai repete, administratorul drumului este cel care decide închiderea circulaţiei”, a subliniat premierul. AGERPRES