Campania de informare a elevilor din Sectorul 6 cu privire la cunoasterea si aplicarea legislatiei europene, demarata la initiativa primarului Cristian Poteras (foto) in luna ianuarie 2005, va continua si dupa vacanta scolara de primavara.
Pana in prezent, specialistii Directiei Integrare Europeana, din cadrul Primariei Sectorului 6, au sustinut, in cadrul orelor de educatie civica si dirigentie, discutii libere pe teme de integrare europeana in 21 de scoli generale si licee aflate pe raza sectorului. La prezentarile si discutiile privind integrarea tarii noastre in structurile europene, au fost antrenati peste 5.000 de elevi din unitatile de invatamant ale Sectorului 6, cu varste cuprinse intre 9 si 18 ani.

Cele mai frecvente intrebari ale tinerilor au facut referire la: posibilitatea obtinerii unor burse de studii in tarile membre U.E.; conditiile de obtinere a unui loc de munca in tarile integrate deja in structurile europene; conditiile de participare la diverse programe pentru tineret finantate de Uniunea Europeana. Cei 15 specialisti ai Directiei Integrare Europeana care au sustinut cursurile de informare si consiliere in scolile Sectorului 6 au fost placut impresionati de implicarea si participarea activa a tinerilor la aceste dezbateri. Din dispozitia primarului Cristian Poteras, programul de informare a elevilor privind integrarea Romaniei la Uniunea Europeana se va derula in toate unitatile de invatamant din Sectorul 6, pana la sfarsitul anului scolar 2004-2005.