Ministrul Turismului, Elena Udrea, si-a manifestat nemultumirea pentru faptul ca autoritatile locale din tara nu solicita bani pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii.

Prezenta pe 23 mai la Sfantu Gheorghe, Elena Udrea a sustinut ca din cele aproximativ 60 de milioane de euro pe care Ministerul Turismului le-a pus la dispozitia autoritatilor locale pentru realizarea unor investitii doar circa 5% au fost accesate.

„Sunt extrem de nemultumita. (…) Am cerut reprezentantilor autoritatilor locale sa urgenteze procedurile pe proiecte si ii asteptam cu banii in cont. Este un mare pacat sa se piarda, sa nu fie cheltuiti”, a afirmat Elena Udrea, cu prilejul vizitei de lucru efectuate in judetul Covasna. Ea a spus ca si-a onorat promisiunea pe care a facut-o autoritatilor locale din Covasna si Harghita in luna februarie a acestui an, alocand pentru 2009 19 milioane de lei pentru o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii balneare, montane si de schi din cele doua judete. De asemenea, Elena Udrea s-a angajat sa sprijine in continuare dezvoltarea turismului in zona, inclusiv sa „puna umarul” la refacerea statiunii Sugas Bai, aflata la opt kilometri de municipiul Sfantu Gheorghe, unde Consiliul local a cumparat recent de la un intreprinzator privat mai multe active turistice nefolosite.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a mentionat ca statiunea Sugas Bai a fost introdusa, alaturi de alte 12 localitati din judetele Covasna si Harghita, intr-un amplu proiect, intitulat „Drumul apelor minerale”, motiv pentru care, dupa cum a apreciat edilul, sprijinul Ministerului Turismului pentru reabilitarea acestor active este deosebit de important. Bunurile preluate de Consiliul local cu suma de aproximativ 310.000 de euro, respectiv un teren de 4.000 de metri patrati, o mofeta, un restaurant cu terasa si un mic centru de tratament cu apa termala, au apartinut fostului om de afaceri brasovean Ioan Neculaie, care le-a achizitionat in anul 2003 in cadrul programului de privatizare.