radulescu_romeo.jpgMunicipiul Râmnicu Vâlcea are, începând din această săptămână, un city manager, în persoana lui Eduard Tănăsescu, a declarat luni primarul Romeo Rădulescu.

„Nu este o invenţie a noastră, este potrivit legii. Orice primărie a unui oraş care se află în plin proces de dezvoltare necesită prezenţa unui om care să ştie să coordoneze programe, să implementeze proiecte, să ştie să gestioneze fonduri. Părerea mea este că a trecut vremea în care primarul le ştie pe toate. Trebuie să admiţi că nu eşti un om policalificat şi sunt domenii în care nu trebuie să ‘semnezi ca primarul’. Orice manager lucrează cu un administrator atunci când gestionează propria companie. Extrapolând, şi primăria unui municipiu este tot o companie care trebuie să facă performanţă în interesul cetăţeanului”, a precizat Rădulescu.

Eduard Tănăsescu este din Piteşti, are 41 de ani, provine din mediul privat şi a ocupat funcţia de city manager al municipiului Râmnicu Vâlcea în urma unui concurs. Consilierii PSD s-au opus cel mai mult acestei funcţii, considerând pe de o parte că actualul edil „fuge de răspundere” şi că poziţia de city manager ar fi trebuit totuşi ocupată de un vâlcean. AGERPRES