Edilul sectorului 5, Daniel Florea, speră că în maxim o lună va fi atribuit contractul privind salubrizarea. „Până vom atribui contractul ne vom descurca singuri şi vom încerca să atragem diverse alte ajutoare. Eu sper ca în maxim o lună să avem contractul„, a declarat Florea, cu prilejul şedinţei Consiliului Local sector 5.

El s-a arătat nemulţumit de activitatea celor de la Romprest. „Sunt nemulţumit de activitatea celor de la Romprest care până acum au avut contract să salubrizeze sectorul 5, dar au avut un contract pe o procedură de urgenţă cu Primăria Generală, nu prea s-au ţinut de el. Sumele cu care ei au câştigat licitaţia pe procedura de urgenţă sunt acum foarte mici faţă de costuri, deci în momentul în care ei scot o maşină de gunoi pe stradă au pierderi (…), atunci preferă să primească amenzi decât să aibă pierderi mult mai mari dacă îşi fac treaba şi, deşi am încercat toate posibilităţile de a discuta cu ei şi a-i convinge să-şi facă treaba, nu am reuşit (…). Nefăcându-şi datoria expun populaţia unui risc, dar noi încercăm să suplinim asta”, a menţionat edilul.

Daniel Florea a precizat că se face salubrizare cu firma Primăriei, cu oamenii care prestează muncă în folosul comunităţii şi cu 150 de deţinuţi de la Rahova şi de la Jilava în vederea ridicării depozitelor necontrolate de gunoi. „Am discutat cu Poliţia să intensifice controalele, să nu mai lase oamenii să mai arunce, mai ales în zonele unde ar avea posibilitatea să ducă la container şi nu să arunce pe străzi, însă sunt şi zone unde nu avem posibilitatea aceasta”, a mai spus edilul.

Totodată, acesta a afirmat că deratizarea şi dezinsecţia ţin exclusiv de Primăria Capitalei. „Sunt nişte programe integrate, noi am făcut anul trecut pe bucăţi din cauza faptului că licitaţia de la Capitală a fost blocată şi am făcut numai limita sumei cu achiziţie directă, 30.000 de euro fiecare sector. Din cauza asta nu a fost atât de spectaculos rezultatul (…). Dezinsecţia şi deratizarea trebuie să se facă de la centru spre exterior, în acelaşi timp, cu aceleaşi substanţe. Dacă nu se face în acelaşi timp şi integrat, rezultatele nu sunt atât de bune”, a adăugat Florea. AGERPRES