Edilii municipiului Salonta participa la discutii in strada cu cetatenii

Conducerea actuala a Primariei municipiului Salonta iese in strada, in fiecare toamna, timp de o saptamana, pentru a sta de vorba cu cetatenii, de a afla parerile lor despre cum e condusa localitatea si problemele pe care le au oamenii.
Primarul Laszlo Torok si viceprimarul Lajos Illyes colinda, in perioada 8-14 octombrie, toate cartierele municipiului, anuntand in prealabil, prin mass-media, locurile publice de intalnire. Cei doi si-au organizat iesirile pe strazi, la intersectii, in parcuri sau in jurul unor fantani, fiind excluse orice incinte. Ei fac aceste intalniri incepand din anul 2004, dupa alegeri.

Inarmati cu pixuri si agende, sefii administratiei publice locale asculta pasurile oamenilor, mai deschisi la discutii decat in cadru organizat sau oficial.
“Dorim sa dam un nou ton discutiilor noastre, deoarece o mare parte a cetatenilor nu participa la intrunirile cu edilii, oamenii simpli se feresc de autoritatile publice”, a declarat primarul Torok.

In prima faza, edilii le explica oamenilor, in cateva cuvinte, ce proiecte au realizat in cursul anului trecut pentru dezvoltarea urbei, precum si strategiile pe care doresc sa le puna in aplicare, dupa care-i invita sa-si spuna parerea. “Orice mica problema a omului este si problema noastra”, a precizat Laszlo Torok, potrivit caruia localnicii stiu sa aprecieze ce s-a facut bun in orasul lor, dar semnaleaza adeseori si probleme pertinente ce trebuie sa intre in atentia primariei.
In cursul zilei de luni, in zona Gacso a Salontei, oamenii au apreciat activitatea executivului, dar au si semnalat ca strada cutare trebuie asfaltata sau ca pe strada cutare nu s-a rezolvat problema apei pluviale. Primarul Salontei a spus ca-i face placere sa le explice oamenilor care sunt pasii pe care municipalitatea ii va intreprinde pentru a-si pune in aplicare proiectele de dezvoltare.

Turneul edililor va continua pana la sfarsitul acestei saptamani, urmand ca martea viitoare sa se organizeze o intalnire cu cetatenii la primarie, unde va avea loc o sinteza a celor aflate de pe teren si o dezbatere publica pentru cei care vor dori sa participe. Incepand cu ora 17,00, dezbaterea la sediul primariei va fi in limba romana, urmand ca in limba maghiara sa aiba loc cu o ora si jumatate mai tarziu la sediul UDMR din Salonta.

Primarul Laszlo Torok crede ca, in acest mod de apropiere fata de cetatean, oamenii vor incepe sa-si cultive simtul civic si va creste interesul pentru problemele comunitatii.