Edilii aradeni vor realiza o harta a suprafetelor inundabile

Conducerea judetului Arad a ajuns la concluzia ca este necesara realizarea unei harti, in vederea delimitarii si localizarii suprafetelor inundabile.
Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Arad, Gavril Popescu, exista un studiu in acest sens din anul 2000, dar acesta nu mai corespunde realitatilor din teren, astfel ca este absolut necesara reactualizarea acestuia. Institutiile direct implicate vor trebui sa prezinte proiecte viabile, banii necesari si modul de gestionare a acestora pentru lucrarile propuse.

“Spre exemplu, la nivel de judet, exista 4.665 de canale de irigatii a caror decolmatare este absolut necesara, pentru a nu se mai ajunge la inundatii asemanatoare cu cele din municipiul Arad, din aceasta primavara. Cartierele inundate nu au suferit atat de mult de pe urma ploilor, cat din cauza nivelului apei freatice, care s-a ridicat foarte mult, iar canalele, fiind colmatate, au debordat”, a mai precizat Gavril Popescu. Vicepresedintele C.J. Arad a mai evidentiat cateva zone inundabile unde este necesara luarea unor masuri speciale – zona Strandului Neptun, str. Renasterii, Cartierul Alfa, zona Trei Insule, Padurea Ceala, toate in municipiu, respectiv localitatea Bodrogul Vechi, apartinatoare orasului Pecica. De asemenea, este prevazuta executarea in acest an, a unor lucrari de indiguire pe Valea Muresului, in zona localitatilor Barzava si Milova.