În perioada 9 – 11 septembrie, 2021, Municipiului Brașov găzduiește conferința internațională de politici publice  „Forumul Orașelor Verzi” (FOV),  eveniment ce are drept scop promovarea celor mai bune practici și a tehnologiei de ultimă ora în domeniul protecției mediului, către reprezentanți a peste 200 de autorități publice locale.

ECOTIC și Eco Civica Center se alătură demersului Primăriei Municipiului Brașov prin organizarea unei campanii de colectare deșeuri electrice de la populație și prin disponibilitatea de vizitare a Caravanei ECOTIC (muzeu mobil al deșeurilor electrice). Cele două acțiuni vizează conștientizarea populație în ceea ce privește necesitatea colectării separate a deșeurilor electrice și oferirea de soluții GRATUITE în acest sens pentru cetățenii Brașovului.

CAMPANIE DE COLECTARE,  9 – 12 SEPTEMBRIE

  • Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 20 kg deșeuri electrice/frigider/aragaz/TV/mașină de spălat, uscătoare de rufe etc.) pe baza programării la numărul de telefon 0742.400.404 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00) sau la email-ul comenzi@ecocivicacenter.ro . Pentru comenzi de minim 40 de kg/buc (mașină de spălat, uscător de rufe, frigider sau combină frigorifică) se va oferi o recompensă valorică.
  • Predarea la punctele temporare de colectare, orar 11:00 – 18:00
1 Astra – B-dul Saturn – în fața la Galeriile Orizont
2 Centru Civic – în parcarea din fața Sergiana Center
3 Prund – Schei – P-ța Unirii
4 Răcădău – Parcul TRANDAFIRILOR

 

Fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare deșeuri electrice va fi înscris automat la tombolă, având oportunitatea de a câștiga unul dintre următoarele premii: 1 x cuptor microunde, 3 x mixer bucătărie, 3 x uscător de păr, 6 x trusă de scule. Extragerea va avea loc pe 12 septembrie, ora 14:00 la punctul de colectare Aleea Tiberiu Brediceanu – Caravana ECOTIC.

VINO ȘI VIZITEAZĂ MUZEUL MOBIL AL DEȘEURILOR ELECTRICE, CARAVANA ECOTIC!

Caravana ECOTIC se redeschide publicului larg, la Brașov cu ocazia FOV. Vă așteptăm în perioada 9 -12 septembrie să vizitați în condiții de siguranță Caravana ECOTIC. Aceasta va staționa pe Aleea Tiberiu Brediceanu – sub Tâmpa. Caravana este o expoziție mobilă care prezintă diverse tipuri de echipamente electrice și electronice, dezasamblate, în scopul evidențierii conținutului reciclabil și periculos, alături de alte informații utile privind importanța reciclării și valorificării materiilor prime. Proiectul “Caravana ECOTIC” a fost desemnat de Comisia Europeană drept Best Environment LIFE Project în cadrul GREEN WEEK  2018.

“Participăm la Forumul Orașelor Verzi din dorința de a împărtăși bunele practici din domeniul protecției mediului împreună cu participanții la acest eveniment internațional. Prezența Caravanei ECOTIC la Brașov în aceste zile este menită să evidențieze importanța colectării și reciclării deșeurilor electrice și electronice și să ofere cetățenilor soluții accesibile de predare a echipamentelor uzate”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.