După trei mandate ca primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan va candida la preşedinţia CJ Bihor

Actualul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, aflat la finele celui de al treilea mandat, va candida în 27 septembrie pentru conducerea Consiliului Judeţean Bihor, iar pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ a fost nominalizat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit primarului Bolojan, cei doi au fost nominalizaţi şi votaţi vineri în cadrul Biroului permanent judeţean al PNL, respectiv cel municipal.

“Dezvoltarea economică a oraşului Oradea nu depinde doar de orădeni, de investitorii din Oradea sau de Primăria din Oradea. Puţini ştiu, dar dezvoltarea economică a oraşului depinde şi de Consiliul Judeţean. Spre exemplu, Aeroportul din Oradea este gestionat de Consiliul Judeţean. Faptul că acum doi ani s-au pierdut zborurile externe a însemnat o pierdere serioasă pentru conectivitatea oraşului şi pentru cota lui la nivel naţional. Dacă vrei dezvoltare trebuie să fii conectat aerian, rutier, feroviar şi aşa mai de parte. Or, acest lucru dublat de pandemie, de exemplu, a făcut ca reluarea zborurilor să însemne o implicare serioasă a instituţiei care gestionează aeroportul. În aceste condiţii, noi, Primăria, am obţinut şi acum aprobarea de la Comisia Europeană pentru schema de ajutor de stat, deşi trebuia să facă asta Consiliul Judeţean Bihor”, a declarat Ilie Bolojan.

De asemenea, a continuat el, sunt alte implicaţii, de la proprietăţile pe care le are CJ în Oradea, la gestionarea rutelor de transport pentru cei 25.000 de navetişti care vin zilnic în Oradea şi multe altele.

“Există o mare implicare a Consiliului Judeţean în dezvoltarea judeţului şi a oraşului. Însă până acum acest lucru nu prea s-a văzut, orice s-ar spune. Dimpotrivă, chiar. Şi, în aceste condiţii, pentru ca aceste două instituţii să fie într-o colaborare absolut normală şi să aibă acţiuni convergente în direcţia dezvoltării, am luat decizia să candidăm la Consiliul Judeţean în aşa fel încât coaliţii de tipul celor care există astăzi şi care, din păcate, nu au performat să nu mai fie posibile. Voi candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar domnul Florin Birta, pentru Primăria municipiului Oradea”, a afirmat Bolojan.

Despre candidatul la Primăria Oradea, Bolojan a menţionat faptul că Florin Birta are experienţă, a participat la gestionarea proiectelor din aceşti ani şi a lucrat la pregătirea proiectelor europene pentru viitoarea perioadă de finanţare. “Am încredere că are forţa şi hotărârea să ducă aceste proiecte mai departe şi să facă şi alte proiecte în anii următori care să dezvolte oraşul”, a conchis Ilie Bolojan. AGERPRES