Declara primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon.
Urban Concept este un program national si international de promovare a proiectelor de dezvoltare urbana moderna in Romania, initiat de Portalul de administratie publica impreuna cu una din cele mai importante companii de pe piata imobiliara din Romania, EURISKO (www.eurisko.ro). Urban Concept reuneste factorii de raspundere si specialistii din administratia publica intr-o platforma de comunicare interactiva ce isi propune sa dezbata solutii si proiecte de modernizare a oraselor din Romania.
In cadrul acestei initiative va prezentam un interviu cu Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.

– Care sunt cele mai importante proiecte de dezvoltare urbana pe care le implementeaza Primaria?

– Unul dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare ale municipiului Craiova, care va demara imediat dupa sarbatorile pascale, este reamenajarea si modernizarea centrului orasului.
Prin realizarea acestei investitii se va amenaja un spatiu polivalent in centrul Craiovei, constituit ca un amfiteatru in aer liber, care se va remarca prin jocul de ape si lumini ale fantanilor arteziene, printr-o fantana arteziana muzicala, prin tratarea diferentiata a pardoselilor si mobilierul urban. In fata Palatului Prefecturii se va organiza un spatiu oficial de acces, separat de piata propriu – zisa si punctat de catarge de steaguri. Deplasarea statuii Voievodului Mihai Viteazul din cadrul pietei si reamplasarea celor doua monumente existente (Troita si monumentul Eroilor Revolutiei din decembrie 1989), vor duce la obtinerea efectului de monumentalitate atat al Palatului cat si al Pietei Prefecturii. Se va amenaja un