Centura ocolitoare a municipiului Caracal, cu o lungime de circa 10 kilometri, a fost finalizată şi va fi recepţionată în această săptămână, la şapte ani de la începerea lucrărilor şi după schimbarea constructorului iniţial, potrivit viceprimarului municipiului Caracal, Octavian Stănescu.

Acesta a precizat că recepţia centurii ocolitoare a municipiului Caracal va avea loc joi dimineaţa, în prezenţa reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care este beneficiarul lucrărilor, şi a reprezentanţilor constructorului, la eveniment fiind invitaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

Varianta de ocolire a municipiului Caracal ar putea fi dată în folosinţă joi, după vizita în teren a comisiei de recepţie finală a lucrărilor, pe această arteră rutieră urmând să fie preluat şi traficul greu ce tranzitează oraşul.

„Centura ocolitoare este finalizată, joi dimineaţa va avea loc recepţia finală a lucrărilor. După ce va fi dată în folosinţă se va reduce traficul din municipiu, în special traficul greu, pentru că centura are legături cu DN6, cu DN 54 precum şi cu DJ 542”, a spus Octavian Stănescu.

Lucrările la centura ocolitoare Caracal au început în septembrie 2011, dar au fost stopate la finalul anului 2012, când se aflau la stadiul de circa 16%. Ulterior a fost organizată o nouă licitaţie, iar în 2015 construcţia variantei ocolitoare a municipiului Caracal a fost reluată cu un alt constructor. Ulterior s-a decis şi realizarea unor sensuri giratorii pentru crearea legăturilor centurii cu DN6, iar în zona sensurilor giratorii se aflau stâlpi de electricitate, fapt ce a întârziat finalizarea şi darea în folosinţă a obiectivului.

Potrivit reprezentanţilor constructorului, lucrările sunt realizate conform proiectului, iar centura are o lungime totală de 10 kilometri şi 345 de metri trei sensuri giratorii – două cu DN6 şi unul cu DN 54 – precum şi două intersecţii dintre care una cu DJ 542.

Valoarea contractului pentru lucrările executate începând din 2015 a fost de 41 de milioane lei.

După darea în folosinţă a centurii ocolitoare a municipiului Caracal timpul de călătorie şi de tranzit prin zona municipiului Caracal va fi redus cu aproximativ cinci minute, având în vedere că va creştere viteza de deplasare a autovehiculelor.

Totodată se vor reduce poluarea şi disconfortul cauzate de maşinile de mare tonaj care traversează în prezent municipiul. AGERPRES