Ca urmare a intentiei companiei Ford de a investi in Romania prin preluarea societatii de la Craiova, evolutia valorilor de ofertare pe piata imobiliara a inregistrat o usoara crestere, cu valori cuprinse intre 5 si 10%, informeaza Camera de Comert Imobiliar din Romania.
Acest fenomen de crestere a preturilor a fost prezent si dupa preluarea uzinelor Dacia de catre grupul Renault, spune specialistii in imobiliare. Acestia apreciaza ca in cazul in care operatiunea de preluare nu ar fi avut loc in mijlocul verii, ci spre sfarsitul anului, perioada cea mai activa din punct de vedere imobiliar, cresterea valorilor de ofertare ar fi inregistrat, probabil, un procent mai ridicat cu cel putin 35%.

Cresterea de preturi nu se datoreaza, neaparat, unui fenomen local legat de speculatiile privind cresterea puterii de cumparare a angajatilor companiei prin majorarea salariilor, ci unui fenomen global legat de semnalul de incredere pe care-l primesc marile fonduri de investitii imobiliare internationale privind economia Romaniei si implicit profitabilitatea pietei imobiliare, mai spun reprezentantii Camerei de Comert Imobiliar.