Aproape 7.000 de persoane au interacţionat cu băncile smart din oraşul Ghimbav în ultima săptămână, a precizat edilul Ionel Fliundra, care a menţionat că următorul pas în a transforma oraşul într-unul smart este realizarea unor staţii de călători inteligente.

Conform primarului din Ghimbav, studiul de fezabilitate pentru cele 12 staţiile inteligente de călători – care ar urma să fie dotate cu casete luminoase pentru publicitate stradală, wi-fi, iluminare cu led-uri, panouri touchscrren cu funcţie de căutare a rutei de călătorie, prize usb pentru încărcarea telefoanelor mobile, platforme de parcare a bicicletelor şi inclusiv staţii de încărcare pentru vehicule de dimensiuni mai mici – a fost recent finalizat, astfel că acestea ar putea fi parte integrantă din oraş până la sfârşitul anului, cel mai târziu începutul celui viitor.

„Ne dorim să avem un oraş inteligent, ţinând cont şi de viitorul aeroport, poate că va creşte numărul agenţilor economici şi al celor care vor să viziteze împrejurimile, şi împreună cu iluminatul inteligent şi staţiile de biciclete pe care le vom realiza anul viitor (…), tot ce ţine de inteligenţa unui oraş dorim să o aplicăm în Ghimbav”, a afirmat primarul Ionel Fliundra.

Cele două bănci smart, inaugurate săptămâna trecută, sunt alimentate cu energie solară şi dispun de multiple funcţionalităţi, cum ar fi încărcare pentru dispozitivele mobile, iluminat ambiental, internet wi-fi, precum şi senzor de mediu. Acestea au costat aproximativ 4.000 de euro bucata.

Potrivit edilului ghimbăşean, în perioada următoare vor fi amplasate în oraş inclusiv panouri electrice cu inscripţii care să atragă atenţia cetăţenilor să respecte mobilierul urban din oraş. AGERPRES