Dupa aproape jumatate de an de la vacantarea unui post de viceprimar, un consilier local a fost ales in functie, dupa multe negocieri intre PNL si PD.
Disputa dintre cele doua partide s-a facut pe marginea protocolului Aliantei, care prevedea ca postul sa revina democratilor. Evident, liberalii nu au fost incantati de perspectiva de a lasa un democrat sa ocupe un post atat de important, cartile i-au aratat ca favoriti pe doi dintre consilierii liberali: Constantin Scripat si Petrisor Botezatu.

Primarul Stavarache l-a propus in functia de vice pe democratul Adrian Popescu, dar acesta, chiar ca unic candidat, nu a reusit sa obtina decat 7 voturi din necesarul de 13. Cu alte cuvinte, nici macar liberalii nu l-au sustinut in totalitate pe colegul de Alianta. In turul doi, unul din consilierii liberali l-a propus pe Constantin Scripat pentru functia de vice, iar Popescu si-a mentinut candidatura. Primul a fost declarat castigator cu 15 voturi pentru, din 21 posibile.

Rezultatul votului a nascut nemultumiri nu numai in randul democratilor, dar si al unora dintre liberali. Prefectul Gabriel Berca, vicepresedinte PNL Bacau, prezent la numararea votului si anuntarea castigatorului, a precizat ca democratii nu aveau oricum sustinerea necesara, cu cei doi consilieri pe care ii are partenerul de Alianta in CL Bacau.