Dumitru Sechelariu a fost retinut de procurorii anticoruptie pentru 24 de ore

sechelariu.jpgFostul primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu, a fost retinut pe 7 iunie de procurorii anticoruptie pentru 24 de ore.
El este acuzat ca ar fi atribuit in mod preferential terenuri si lucrari publice pentru anumite societati comerciale pe care le-ar fi favorizat in afaceri, provocand in acest fel un prejudiciu estimat la aproximativ un milion de dolari. Procurorii anticoruptie sustin ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, fostul primar al Bacaului ar fi comis cu buna stiinta mai multe ilegalitati in sfera administratiei publice, urmarind obtinerea de foloase materiale.

Procurorii PNA au emis pe numele lui Dumitru Sechelariu o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand sa il prezinte instantei de judecata cu propunere de emitere a unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Alaturi de Sechelariu, procurorii PNA au mai dispus retinerea pentru 24 de ore a fostului viceprimar bacauan Laurian Lucas si a sefului biroului cadastru din cadrul Primariei Municipiului Bacau, Dorinel Ifrim.