Pe 15 septembrie, la Biblioteca Municipală „Ştefan Petica” Tecuci – la Galeria Helios, a avut loc un dublu eveniment denumit „Ferestre creştine” al scriitoarei şi pictoriţei Luminiţa Dediu- Agheorghesi, care a prezentat o expoziţie de icoane pictate pe sticla şi şi-a lansat cartea „La pioggia siciliana”.

La manifestare au luat parte o serie de invitaţii din partea instituţilor din municipiul Tecuci, elevi ai cenaclurilor literare, cetăţeni iubitori de poezie, de artă, care au ţinut să participe la acest eveniment şi să o încurajeze pe poetă.

Pentru început a luat cuvântul directorul Bibliotecii, Manuela Cepraga, care i-a acordat sprijinul tinerei scriitoare pentru acest eveniment. „Este necesar să facem cunoscute valorile tecucene. Este un lucru deosebit în aceste vremuri, când arta plastică, cultura, poezia sunt lasate pe ultimul plan. Scriitoarea este o prezenţă timidă, dar statornică, nu a avut curajul afirmării de aceea a fost nevoie de lansare cu ajutorul Bibliotecii tecucene. Acest eveniment se doreşte o rampă de lansare pentru această scriitoare.” a precizat dna Manuela Cepraga.

Noul volum de versuri „La pioggia siciliana” a fost prezentat de poetul Dionisie Duma, recent ales cetăţean de onoare al municipiului Tecuci care a realizat o scurtă cronică a volumului nou apărut. Prima carte a poetei „Ţipătul stelelor” a aparut în 1998, la editura „Porto Franco” Galaţi.

„În noul volum de poezii ni se propune un nou itinerar liric, cu vibraţii colorate ale unei ploi calde de vară. Ceea ce atrage atenţia este limpezimea mesajului transmis către cititor. Dragostea devine virtute şi tronează, iar declaraţiile de dragoste sunt simple, dar pline de emoţii” a precizat poetul Dionisie Duma.

Evenimentul s-a încheiat prin recitarea de versuri, atât în limba română, cât şi în limba italiană.