Cu o zi inainte de deschiderea pentru public a complexului Kaufland din Onesti, la inceputul lunii noiembrie, s-au inaugurat si o serie de obiective care figurau in proiect, “la pachet” cu noul supermarket-ul.

Este vorba de o noua banda de circulatie rutiera pe strada Victor Babes, de semafoarele amplasate la intrarea dinspre strada Alexandru Ioan Cuza, de trecerile pentru pietoni amenjate in zona si altele.

“In afara de complexul comercial propriu-zis, Kaufland s-a obligat sa amenajeze mai multe spatii verzi, o parcare, o noua banda rutiera, semafoare si treceri pentru pietoni, totul pe cheltuiala firmei. Semafoarele au fost amplasate doar la intersectia dintre strazile Victor Babes si Alexandru Ioan Cuza, iar cele de la intrarea dinspre Bulevardul Republicii nu au fost aprobate”, a declarat viceprimarul Constantin Florian.

Compania Kaufland intentiona sa monteze semafoare si pe Bulevardul Republicii, insa acestea ar fi perturbat si mai mult circulatia rutiera. “Semafoarele de pe Bulevardul Republicii, la intrarea in strada Victor Babes, ar fi fost mult prea aproape de intersectia giratorie de la gara, motiv pentru Primaria Onesti nu a fost de acord cu acest lucru, chiar daca cei de la Kaufland intentionau sa faca si o banda de selectie a autovehiculelor”, a precizat Ioan Paris, directorul Directiei tehnice a domeniului public si privat, structura din cadrul Primariei Onesti.


Articol realizat de Daniela Scripca.