Directia de Sanatate Publica (DSP) Arad acuza Primaria municipiului Arad ca a refuzat sa incheie protocolul pentru transferul de competente si atributii in domeniul asistentei medicale comunitare si a asistentei medicale desfasurate in unitatile de invatamant.

Potrivit dr. Mircea Faur, director coordonator al DSP Arad, demersurile in vederea transferului personalului medical comunitar catre administratia locala au fost demarate incepand cu 18 mai.

„In conformitate cu ordinului ministrului Sanatatii nr. 502/2009 transferul asistentei medicale comunitare s-a facut prin protocoalele de predare-primire incheiate la data de 30.06.2009 intre DSP Arad si autoritatile administratiei publice locale din judetul Arad, respectiv cu 11 primarii din judet, sigura primarie care nu a incheiat protocolul pana in prezent fiind Primaria Municipiului Arad, care a refuzat in mod sistematic sa preia acest personal, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad”, a spus dr. Mircea Faur.

Conform acestuia, finantarea cheltuielilor pentru personalul care urma sa fie preluat se suporta de la bugetul local, din sumele transferate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sanatatii Publice. In conditiile in care pana pe 7 august, Primaria municipiului Arad nu a incheiat acest protocol, 84 de persoane nu isi vor putea primi salariile aferente lunii iulie 2009, salarii care ar trebui platite in cursul acestei luni.

„Daca Primaria municipiului Arad ar fi incheiat protocolul de predare-primire la 30 iunie, personalul in cauza nu ar fi fost vaduvit de plata salariilor, pentru ca acestea s-ar fi putut acorda in continuare, de la bugetul local, prin transfer de la MSP”, a adaugat directorul coordonator al DSP Arad.

In replica, Corina Draghici, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Arad, precizeaza ca nu este vorba despre un refuz in a prelua personalul medical comunitar pe grila de salarizare a institutiei. Numai ca municipalitatea aradeana a solicitat MSP anumite clarificari in ceea ce priveste modalitatea in care se vor asigura fondurile necesare efectuarii platii drepturilor salariale ale acestora.