Societatea de utilităţi publice Drusal Baia Mare a anunţat miercuri că solicită majorarea cu 120% a taxelor de salubrizare pentru clienţii persoane fizice şi juridice. Decizia de majorare a taxei de salubrizare a fost luată de Primăria municipiului Baia Mare, în subordinea cărei funcţionează societatea.

Imediat după anunţarea acestei intenţii, Serviciul Monitorizare Utilităţi Publice a înştiinţat Primăria Baia Mare că societatea de utilităţi publice Drusal deţine monopolul la această categorie de servicii urbane iar creşterea preţului este nejustificată.

Directorul tehnic al Primăriei municipiului Baia Mare, ing. Vasile Barbul, a declarat că această decizie a fost luată pe fondul diminuării resurselor locale aferente bugetului, dar şi pe considerentul că la fundamentarea bugetului pe anul 2010 s-a luat în calcul majorarea tarifelor actuale de salubrizare.

Vasile Barbul a spus că nu este de acord cu solicitarea companiei Drusal de a majora taxa de salubrizare cu 120% din moment ce în anul 2009 această taxă a mai fost majorată cu 19% iar preţurile pentru servicii au crescut cu 100% . La momentul respectiv, compania Drusal a motivat majorarea taxei de salubrizare prin dificultatea colectării deşeurilor menajere de la populaţie. În municipiul Baia Mare trăiesc peste 130.000 de locuitori iar peste 1.500 de firme apelează la serviciile de salubrizare ale companiei Drusal. AGERPRES