„Drumul Regelui”, un drum judeţean care face legătura între localităţile Vaţa de Jos din judeţul Hunedoara şi Petriş, din judeţul Arad, a fost inclus pe lista proiectelor de infrastructură ce vor fi modernizate la nivelul Regiunii Vest, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Propunerea a fost făcută de CJ Hunedoara şi a fost înaintată Consiliului de Dezvoltare Regională (CDR) Vest în parteneriat cu CJ Arad, acest drum răspunzând nevoilor de dezvoltare a zonei, pe teritoriile ambelor judeţe.

„Drumul Regelui, aşa cum îl cunoaştem noi, are o importantă conotaţie istorică, fiind construit din dorinţa Regelui Mihai I. Acest drum asigura, la acea vreme, accesul mai facil de la domeniul regal din Săvârşin la cunoscuta staţiune din judeţul Hunedoara, Vaţa de Jos”, a menţionat preşedintele CJ Hunedoara.

Potrivit autorităţilor din judeţul Hunedoara, reabilitarea celor 17 kilometri de drum pietruit va permite crearea unei legături auto mai scurte cu judeţul Arad, în paralel cu o conexiune între două obiective regionale cu important potenţial turistic şi economic: Castelul Regal de la Săvârşin şi staţiunea balneară Vaţa de Jos.

CJ Hunedoara va solicita finanţarea lucrărilor la acest drum prin Programul Operaţional Regional 2021-2027, în baza unei asocieri cu CJ Arad, proiectul fiind unul de interes pentru ambele judeţe. AGERPRES