pislaru_dragos.jpgDragoş Pîslaru a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii, într-o ceremonie care a avut loc luni, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. La ceremonie au participat premierul Dacian Cioloş, membri ai Cabinetului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru şi mai mulţi consilieri prezidenţiali.
Prim-ministrul Dacian Cioloş l-a propus luni pe Dragoş Pîslaru pentru funcţia de ministru al Muncii.
Pîslaru o înlocuieşte în funcţie pe Ana Costea care a demisionat săptămâna trecută.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, în privinţa salarizării bugetarilor, există o situaţie complicată şi i-a transmis noului ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, să găsească, împreună cu actorii implicaţi, o soluţie bună şi acceptată, care să îmbunătăţească situaţia în acest domeniu. „Nu pot să trec peste un întreg complex de probleme care vă aşteaptă, şi anume salarizarea bugetarilor. Este o situaţie complicată: de mulţi ani încoace, guvernanţii, parlamentarii încearcă să găsească soluţii la această problemă, fără să fi găsit una satisfăcătoare pentru toată lumea, până în momentul de faţă”, i-a spus Iohannis noului ministru al Muncii.

El a arătat că există o mare aşteptare pentru creşterea salariilor bugetarilor şi pentru eliminarea inechităţilor din sistem. „Vă doresc, domnule ministru, ca, împreună cu toţi actorii implicaţi, cu colegii din Guvern, cu sindicatele, cu toţi cei care pot contribui la această discuţie, să vă aplecaţi asupra acestei chestiuni şi să găsiţi o soluţie bună, o soluţie acceptată, care, realmente, îmbunătăţeşte situaţia în acest domeniu”, a adăugat şeful statului. AGERPRES