SC Drakula Park SA a dat in judecata Primaria Sighisoara si solicita despagubiri de peste 33 de miliarde de lei vechi, reprezentand cheltuielile facute din 2001, cand au demarat studiile pentru construirea Dracula Park.
Primarul din Sighisoara, Ioan Dorin Danesan, a anuntat ca, pentru procesul care are termen de judecata in data de 24 noiembrie, primaria si consiliul local nu au angajat inca un avocat. Danesan s-a aratat scandalizat de pretentiile societatii Dracula Park si a aratat ca nu i se pare firesc ca municipalitatea „sa plateasca niste bani pe care nici nu i-a vazut”.

Proiectul Dracula Park a fost initiat de ministrul Dan Matei Agathon, iar in anul 2003 Consiliul Local Sighisoara a contribuit cu terenul „Platoul Breite”. Dupa protestele organizatiilor ecologiste, proiectul s-a mutat de la Sighisoara, la Bucuresti, fiind considerat de organizatiile neguvernamentale drept o inginerie financiara de tip Caritas.

Dupa ce primul ministru de atunci, Adrian Nastase, a cumparat actiuni in valoare de 100 de milioane de lei vechi, milioane de oameni au cumparat actiuni. Proiectul initial viza construirea unui parc de distractii avand ca tema centrala contele-vampir Dracula, care ar fi trebuit sa atraga anual un milion de vizitatori. Acest proiect ar fi trebuit sa aduca anual venituri de 29 de milioane de dolari, iar costurile totale ale investitiei erau estimate la 32 de milioane de dolari. Desi proiectul a fost contestat, actualul guvern a acordat 6 miliarde de lei vechi pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru noua locatie a parcului de distractii de la Snagov.