Douazeci de noi autobuze pentru calatorii din municipiul Bacau

Douazeci de noi autobuze marca Mercedes Benz au fost puse, incepand de pe 13 mai, de SC Transport Public SA din Bacau la dispozitia calatorilor.
Investitia depaseste 1,5 milioane de euro si se inscrie in strategia acestei firme, demarata in 2003, de schimba intregul parc de masini pana in 2009, astfel incat populatia municipiului sa beneficieze de mijloace de transport dotate la standarde europene.

Ca urmare, noile autobuze urbane pe langa faptul ca au podeaua joasa si scara adaptabila la inaltimea trotuarului pentru ca persoanele cu handicap sau avand varsta inaintata sa poata urca facil in masini au dotari tehnice ce vin in sprijinul calatorilor, dar si al conducatorilor auto. Acestea au echipamente de aer conditionat, de informare in privinta statiilor de pe traseu, o arhitectura interioara ce permite miscarea mai facila si sederea in interiorul autobuzului, fiind dotate, de asemenea, cu aparatura radio-tv.

Pe langa punerea la dispozitie a acestor autobuze moderne calatorii beneficiaza si de existenta unor statii acoperite, echipate cu scaune si mici puncte comerciale, dotare urbana realizata in premiera pe tara la Bacau incepand din 1994.