Două parcuri au fost inaugurate de primărie într-un cartier din Râmnicu Vâlcea

francu_parc.jpgPrimăria Râmnicu Vâlcea a inaugurat joi două parcuri situate în cartierul Colonie Nuci din municipiu, primarul Emilian Frâncu declarând că-şi doreşte ca şi “acest cartier mărginaş să devină în timp un cartier cu standarde de viaţă şi civilizaţie asemenea celor din centrul oraşului”

“Apreciez modul în care s-au organizat cei de la spaţii verzi şi au realizat cele două investiţii de a aduce un plus de frumos locuitorilor din zonă prin plantarea a aproximativ 300 de arbori (arţari şi tuya), amenajarea a două parcuri, salubrizarea zonei şi montarea unor elemente de mobilier urban. Sper ca acest cartier să devină unul cu standarde de viaţă şi civilizaţie similar celor care locuiesc în centrul municipiului sau în altele. Până acum acest cartier a fost evitat din păcate de toate conducerile. Acum locuitorii au două parcuri şi ne vom strădui să reabilităm şi restul zonei”, a precizat Frâncu.

Cartierul Colonie Nuci a fost în urmă cu 30 de ani o colonie pentru salariaţii agenţilor economici care îşi începuseră activitatea în parcul industrial Râureni. În zonă au fost construite atunci locuinţe de serviciu care între timp au fost părăsite, în ultimii 10 ani, primăria mutând în zonă mai multe familii de romi care nu aveau domiciliu. Cartierul Colonie Nuci se află la extremitatea sudică a municipiului, la 10 kilometri distanţă de centrul Râmnicului.

Primăria Râmnicu Vâlcea mai are în derulare două proiecte cu finanţare europeană de reabilitare a celor două parcuri mari din zona centrală – Zăvoi şi Mircea cel Bătrân. AGERPRES