Două cereri de finanțare din PNRR (Componenta C5 – Runda 2 – Valul Renovării) au fost aprobate pentru investiții de mare importanță în municipiul Moinești:
1) Modernizare pentru creșterea eficienței energetice aferentă lucrării „Renovare energetică Școala Gimnazială Tristan Tzara (Corpurile C1, C2, C3) – municipiul Moinești, județul Bacău” și
2) Modernizare pentru creșterea eficienței energetice aferentă lucrării „Renovare energetică Grădinița Pinochio – municipiul Moinești, județul Bacău”.
Valoarea totală a acestor investiții mult așteptate este de 5,5 milioane lei pentru Școala Gimnazială „Tristan Tzara” și de 1,9 milioane lei în cazul Grădiniței „Pinochio”.
„Urmează faza de elaborare a Proiectelor Tehnice de la aceste obiective și demararea lucrărilor la ultimele două instituții rămase nereabilitate dintre toate unitățile de învățământ din municipiul nostru – demonstrăm astfel un angajament ferm pentru modernizarea tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor din Moinești! Investiția acestor sume foarte importante în educație este o condiție esențială pentru construirea unui viitor mai bun pentru toți cetățenii! Am început transformarea acestui oraș împreună, continuăm împreună!”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.