Subprefectul de Ruse, Bulgaria, Vesco Marinov, a participat joi, la Giurgiu, la finalizarea proiectului de reabilitare a infrastructurii de acces la frontieră, proiect prin care au fost reabilitate două drumuri din judeţul Giurgiu şi districtul Ruse, Bulgaria, aflate în apropierea frontierei româno-bulgare.

„Beneficiarul principal al proiectului este Consiliul Judeţean Giurgiu împreună cu localitatea Slivo Pole din Bulgaria şi eu, ca parte a administraţiei locale, îmi dau seama foarte bine de importanţa acestui proiect şi deja mă gândesc la proiectele care vor putea fi accesate în perioada 2014-2020”, a declarat joi, la Giurgiu, subprefectul de Ruse, Vesco Marinov.

La rândul său, primarul din Slivo Pole, Georgi Golemanski, a apreciat că „acesta este unul dintre proiectele de cooperare transfrontalieră cu un mare volum de muncă şi care a fost finalizat într-un timp foarte scurt, respectiv 28 de luni”. „Cred că este de ajuns să vedem mulţumirea locuitorilor din zonă şi a celor care tranzitează acest drum ca să ne dăm seama de importanţa proiectului’, a spus primarul din Slivo Pole.

Prezentă la Giurgiu, Lili Ganceva, directorul Euroregiunii Danubius, a spus că speră să fie obţinută o sumă de zece ori mai mare în următoarea perioadă pentru proiectele comune. „Cred că prin acest proiect s-a creat o echipă foarte bună şi un astfel de proiect nu există în altă parte pe graniţa româno-bulgară’, a spus directorul Euroregiunii Danubius.

La eveniment au participat şi managerul de proiect din partea Consiliului Judeţean Giurgiu, Monalisa Jureschi, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Gavrilă.
Proiectul care s-a încheiat joi a demarat în urmă cu 28 de luni şi a condus la realizarea a peste 18 kilometri de drum judeţean la Giurgiu pe DJ 503 şi DJ 503 A şi aproape şapte kilometri de drum în regiunea Slivo Pole – Riahovo, Bulgaria, având o valoare totală a lucrărilor de 7,5 milioane de euro. AGERPRES