Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa, Paul Marcu au semnat, miercuri, două contracte de finanţare a unor proiecte iniţiate de Consiliul Judeţean Ialomiţa, vizând ‘Înfiinţarea centrului de recuperare şi reabilitare neuro-psihică pentru adulţi Movila’ şi ‘Extinderea, reabilitarea termică şi dotarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Slobozia’.

Proiectul privind înfiinţarea centrului de la Movila are o valoare de 7,7 milioane lei, iar perioada de implementare va fi de 17 luni de la data semnării contractului de finanţare. Beneficiarii direcţi vor fi 20 de persoane cu handicap neuro-psihic din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Slobozia, 15 tineri cu handicap neuro-psihic proveniţi din sistemul de protecţie a copilului care au împlinit vârsta de 18 ani, şase persoane cu handicap neuro-psihic de la nivelul judeţului, dar şi 41 de angajaţi ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare de la Movila.

De asemenea, proiectul privind extinderea, reabilitarea şi dotarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă din Slobozia are o valoare de aproape 3,5 milioane lei, perioada de implementare fiind tot de 17 luni. Beneficiarii vor fi 138 de persoane asistate în cadrul Centrului, aproximativ 400 de persoane vârstnice din municipiu, care vor beneficia de serviciile centrului de zi, dar şi 96 de angajaţi care vor beneficia de condiţii de muncă mai bune.

Semnarea contractelor a avut loc în prezenţa directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a directorului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa, Paul Marcu, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Silvian Ciupercă, dar şi a altor oficialităţi locale. Directorul DGASPC Ialomiţa, Paul Marcu, spunea că ‘a fost un drum greu până a ajunge la acest moment, al semnării contractelor de finanţare’, proiectele fiind depuse în luna iulie 2010. ‘Un an şi ceva a durat până s-au evaluat. Au fost mulţi oameni care au depus eforturi, multe instituţii. Dar cu cât a fost mai greu, cu atât plăcerea a fost mai mare. (…) În momentul de faţă, avem capacitatea şi serviciile necesare pentru a răspunde în orice moment nevoii oricărui om din judeţ pentru servicii sociale, mai puţin pentru persoanele cu handicap adulte. De aceea, cele două proiecte pe care astăzi le semnăm vin ca o mănuşă, să întregească paleta de servicii sociale ale Consiliului Judeţean, ale DGASPC, ca în orice moment să putem răspunde nevoilor familiilor aflate în dificultate în judeţul nostru’.
Astfel, judeţul Ialomiţa totalizează trei proiecte pe acest domeniu al serviciilor sociale, fiind alături de judeţul Giurgiu, pe locul I, la nivelul regiunii, în ceea ce priveste serviciile sociale, fapt care denotă, potrivit lui Liviu Muşat, ‘preocupările autorităţilor pentru semenii noştri cu dificultăţi’, a precizat Marcu.

Tot miercuri, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat o vizită cu jurnaliştii în teren, la proiectele Regio din judeţ, scopul acestei acţiuni fiind acela de a le prezenta stadiul implementării proiectelor şi, implicit, impactul Regio la nivel judeţean. În cadrul evenimentului, jurnaliştii au putut vedea patru proiecte ce se derulează cu finanţare europeană nerambursabilă prin intermediul Regio: ‘Amenajare Centrul comunitar al persoanelor în vârstă din municipiul Slobozia’, ‘Dezvoltare activitate de inscripţionare prin printare, tampografie, sergrafie şi gravură’, ‘Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de drumuri în staţiunea balneară Amara’ şi ‘Reabilitarea Parcului balnear din staţiunea Amara’. AGERPRES