Două blocuri de locuinţe sociale, cu un total de 72 de unităţi locative, au fost recepţionate la Deva, urmând ca zilele viitoare administraţia locală să le repartizeze familiilor care îndeplinesc condiţiile legale pentru a putea beneficia de o locuinţă din partea primăriei. Cele două blocuri de locuinţe sociale sunt formate din 60 de garsoniere de 37 de metri pătraţi şi 12 apartamente cu două camere, fiecare în suprafaţă de 57 mp.

Blocurile sunt construite pe structură metalică, cu stâlpi şi grinzi metalice, cu închideri exterioare din panouri tip ‘sandwich’, acoperiş cu învelitoare metalică şi tâmplărie exterioară din PVC, cu geam termopan. Imobilele beneficiază şi de amenajări exterioare: iluminat, alei pietonale şi carosabile, spaţiu de joacă pentru copii şi zone verzi„, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Cele două imobile sunt formate din parter şi trei etaje, sunt prevăzute cu balcoane, centrală termică şi spaţiu pentru depozitat biciclete. De asemenea, blocurile au instalaţii de interfon, pentru telefonie şi Internet.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială Deva, un număr de 206 familii se află pe lista de priorităţi aferentă anului 2017 în vederea obţinerii unei locuinţe sociale, documentul fiind aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2016. AGERPRES