Două blocuri de locuinţe sociale au fost date în folosinţă la Deva

Două blocuri de locuinţe sociale, cu un total de 72 de garsoniere şi apartamente cu două camere, au fost date în folosinţă în cartierul Grigorescu din municipiul Deva, imobilele fiind construite pe o structură de stâlpi şi grinzi metalice, cu închideri exterioare din panouri tip “sandwich”, tâmplărie din PVC şi geamuri termopan.

Potrivit primarului municipiului Deva, Florin Oancea, evenimentul a fost întârziat cu trei luni din cauza companiei de electricitate, care nu a instalat, nici până acum, contoarele individuale pentru energia electrică, motiv pentru care, o perioadă, locatarii vor plăti factura de curent în sistem pauşal.

“Pentru această reuşită (finalizarea blocurilor sociale, n.r.) le mulţumesc colegilor din Primărie, din serviciile de specialitate care au avut în grijă acest obiectiv, precum şi primarilor din mandatele anterioare, care au făcut acest lucru posibil. Nu aceleaşi mulţumiri, din păcate, pentru ENEL, care a întârziat cu trei luni acest moment – şi tot nu a instalat contoarele individuale, dar am găsit o soluţie provizorie pentru plata energiei electrice (respectiv plata pauşal), cu care locatarii au fost de acord şi astfel am rezolvat problema”, a notat, pe pagina sa de socializare, edilul.

Conform specialiştilor din Primăria Deva, contoarele individuale de electricitate ar putea fi montate în următoarele trei săptămâni.

Cele două blocuri numără 60 de garsoniere şi 12 apartamente cu două camere. Imobilele sunt construite în regim de parter şi trei etaje şi sunt prevăzute cu spaţii comune pe fiecare nivel, balcoane tip lojă, centrală termică, spaţii pentru depozitat bicicletele, instalaţii de interfon, semnal TV, telefonie, antenă şi internet.

Primăria Deva are în plan să construiască alte două blocuri sociale, identice, în vecinătatea celor date miercuri în folosinţă. Lucrările ar putea începe în luna iulie, licitaţia pentru desemnarea constructorului fiind deja finalizată. AGERPRES