Investitiile in scolile din judetul Olt au generat, in cadrul unei sedinte de informare despre referendum si alegeri europarlamentare, un scandal intre primari.
La finalul sedintei, la care au participat toti primarii din judet, reprezentantii Prefecturii si membri Comisiei Tehnice Judetene pentru Organizarea alegerilor europarlamentare, seful Inspectoratului Scolar Judetean, Nicolae Draghici i-a informat pe primari de existenta unor noi fonduri destinate reabilitarii cladirilor institutiilor de invatamant din Olt. Informarea prezentata de seful ISJ Olt a starnit nemultumiri in randul primarilor, care au inceput sa-l acuze pe Draghici de incompetenta, neimplicare in rezolvarea problemelor scolilor si distribuirea fondurilor guvernamentale in mod arbitrar, in functie de apartenenta politica a primarilor.

Daca initial reprosurile i-au fost aduse sefului ISJ Olt in mod civilizat, pe un ton calm, dupa alte cateva replici ale lui Draghici, primarii s-au ridicat in picioare si au ridicat tonul.
Prefectul Octavian Popescu a facut apel la calm in mod repetat, dar primarii au pus capat scandalului abia dupa ce prefectul le-a promis ca va fi organizata o sedinta cu primarii si reprezentantii ISJ Olt, numai pe tema situatiei din invatamant in saptamanile viitoare.

Prefectul a declarat ca este „extrem de nemultumit” de ce se intampla in invatamantul din judet, mai ales in privinta dotarilor scolilor. „N-am sa pricep niciodata cum de anul acesta au fost alocate 50 de milioane pentru modernizarea scolilor si situatia acestora e dezastruoasa. Cineva e de vina. Aud de dotari cu calculatoare, termopane, dar nu sunt grupuri sanitare sau surse de apa. Sunt de acord sa luam si calculatoare, si nave cosmice daca trebuie, dar mai intai rezolvati problemele ce tin de asigurarea igienei”, le-a spus prefectul celor prezenti.

Nicolae Draghici a anuntat ca judetul Olt a mai primit de la Guvern 11,5 milioane de lei pentru construirea unor gradinite si pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a scolilor. Astfel, 57 de scoli vor primi in total 9,7 milioane de lei pentru reabilitari de scoli, iar restul banilor – respectiv 2,2 milioane de lei – vor fi folositi pentru construirea a 13 gradinite noi in mediul rural si reabilitarea altor 3 gradinite deja existente.