Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat că municipalitatea se oferă să pună la dispoziţia personalului medical în jur de 100 de locuri de cazare pentru personalul medical aflat în prima line în lupta cu noul coronavirus, astfel încât medicii şi asistenţii medicali să îşi poată proteja familiile.

„Având în vedere îngrijorările cadrelor medicale, a medicilor, a asistentelor medicale care în această perioadă chiar sunt în linia întâi şi sunt alături de bolnavi –  cei care trebuie să îi depisteze şi cei care îi îngrijesc – ne-am gândit să le punem la dispoziţie anumite spaţii de cazare, pentru că foarte mulţi se duc în familiile lor şi se tem să nu-i infecteze (…) Şi atunci le punem la dispoziţie Casa Eminescu, o vom da în folosinţă medicilor, asistenţilor medicali, celor care lucrează în această perioadă în linia I, la Urgenţe, la UPU, pe secţii, în clinici ATI etc. oriunde sunt astfel de bolnavi. Dacă nu ajung aceste spaţii, le punem la dispoziţie şi spaţiile de la Academia de Sport. Avem aproximativ 80-100 de locuri de cazare”, a declarat Dorin Florea.

Edilul din Târgu Mureş a arătat că astfel doreşte să vină alături de personalul medical din linia întâi, care a început să îşi manifeste îngrijorarea că, îngrijindu-i pe alţii, riscă să îşi îmbolnăvească propriile familii.

„Celor care sunt îngrijoraţi (pentru familiile lor, n.r.) le putem pune la dispoziţie aceste locuri de cazare ca să fie mai liniştiţi că nu îşi îmbolnăvesc familia – părinţi, bunici, copii, soţi sau soţii”, a precizat Dorin Florea. AGERPRES