Numaratoarea paralela a voturilor efectuata de partidele politice, in noaptea de duminica spre luni, il indica drept castigator la Primaria Targu Mures pe actualul primar al municipiului, Dorin Florea, liderul PD-L Mures, in fata candidatului UDMR, Laszlo Borbely.
Astfel, in urma numararii voturilor din 66 de sectii de votare din Targu Mures din totalul de 78, au rezultat 64.278 voturi pentru principalii doi contracandidati, Dorin Florea, respectiv Laszlo Borbely, din care 35.070 pentru candidatul PD-L si 29.208 pentru cel al UDMR.

A reiesit astfel o diferenta de voturi de 5.862 in favoarea lui Dorin Florea. Statisticile au indicat ca Laszlo Borbely ar mai fi avut nevoie de cate cel putin 500 de voturi avans in fiecare din cele 12 sectii ramase pentru a-l depasi pe Florea, lucru imposibil de realizat.

Dorin Florea a declarat, imediat dupa aflarea rezultatelor partiale, ca se astepta sa castige si ca muresenii au facut o alegere corecta, „pentru ca a contat mai mult rationamentul si ratiunea decat emotia”. „Voi demonstra ca, avand un consiliu de partea mea, voi putea sa merg mult mai repede decat am facut-o pana acum. Si reiterez ce am spus acum patru ani: am urat votul etnic si-l urasc ca o chestie viscerala. Pentru ca nu este normal sa starnesti un vot etnic intr-un oras in care cicatricele incep sa se formeze. Daca as fi fost votat doar de romani, as fi renuntat la acest mandat”, a sustinut Florea.