Noul primar ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţinut de USR PLUS, a declarat duminică seara, în prezenţa a mii de persoane adunate în Piaţa Operei/Victoriei, că va fi primarul tuturor timişorenilor şi că va lupta pentru a câştiga şi încrederea celor care nu l-au votat, pentru a construi împreună o comunitate europeană, în care fiecare să-şi găsească locul.

El a subliniat că Timişoara a scris astăzi o nouă istorie, realizând o nouă revoluţie prin votul care va încheia definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani de la căderea comunismului.

Suntem o comunitate de timişoreni care împărtăşeşte aceleaşi valori şi aceeaşi viziune. Dragi timişoreni, mulţumesc pentru votul vostru, pentru încrederea, energia voastră. Timişoara a scris astăzi din nou istorie, a înfăptuit o nouă revoluţie. Azi, Timişoara a încheiat prin vot definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani de după căderea comunismului şi este o onoare incredibil de mare pentru mine că m-aţi ales primarul vostru, un om care a venit prima dată aici în 2003, care nu vorbea niciun cuvânt în română. Aţi scris istorie, România alegând un primar care nu s-a născut în România. Timişorenii şi-au astupat urechile la sirenele naţionalismului, au spus foarte clar Timişoara a fost, este şi va fi un oraş european. Timişoara a scris istorie nu doar în România, ci în toată Europa. Un oraş european a ales un primar european şi trimitem un semnal foarte clar că Timişoara şi Banatul aparţin istoric şi cultural Europei. România aparţine Europei. Administraţia noastră va fi un model pentru toată România, de administraţie deschisă, transparentă, digitalizată, europeană. Voi fi primarul tuturor timişorenilor. Mă adresez şi celor care nu m-au votat astăzi: mă voi lupta în fiecare zi să câştig şi încrederea voastră. Şi vom construi împreună cu voi această comunitate europeană în care fiecare are un loc„, a afirmat Dominic Fritz.

Candidatul susţinut de USR PLUS a mai afirmat că simte o responsabilitate mare pentru a răspunde aşteptărilor timişorenilor şi de aceea a făcut apel la cetăţeni să se implice, să nu aştepte ca primarul să facă tot, ci să fie parte din schimbare.

Primarul în funcţie al Timişoarei, Nicolae Robu, şi-a recunoscut, duminică seara, înfrângerea în faţa lui Dominic Fritz. AGERPRES