Dolj: prefectul este acuzat ca face presiuni politice asupra primarilor din opozitie

Presedintele PSD Dolj, deputatul Ion Calin, l-a acuzat pe prefectul Nicolae Giugea ca face presiuni politice asupra primarilor si altor membri PSD care lucreaza in institutiile publice deconcentrate pentru a trece la una dintre formatiunile politice aflate in prezent la guvernare.
“Ceea ce se intampla in prezent in administratia publica locala de dupa 1989 este un fenomen fara precedent care se pare ca da roade pentru actuala putere. Sunt schimbati din functii nu numai sefii serviciilor deconcentrate, ci si sefii filialelor societatilor nationale care nu se afla in subordonarea Prefecturii, doar pentru ca sunt membri PSD. Actualul prefect incalca grosolan legea si prevederile Constitutiei si demareaza tot felul de controale complexe incercand sa scoata la iveala nereguli. S-a ajuns pana intr-acolo incat verifica consumul de benzina sau foile de parcurs ale primarilor, control care nu tine de competenta Prefecturii, ci de cea a Curtii de Conturi”, a spus Calin.

Presedintele PSD Dolj a mai afirmat ca prefectul Nicolae Giugea depaseste nejustificat termenele de validare a hotararilor consiliilor locale unde PSD detine majoritatea si, in acest sens, blocheaza activitatea administratiei publice locale. “Din acest motiv i-am indemnat pe toti primarii PSD sa faca plangere penala impotriva prefectului Nicolae Giugea”, a spus Calin.

In replica, prefectul Nicolae Giugea, a afirmat ca in judet au fost declansate controale la toate primariile, nu numai la primarii PSD, insa aproape 75% dintre acestia apartin PSD. ” Sunt foarte multe hotarari de consiliu care sunt returnate, intrucat au documentatia incompleta. Dupa cum sunt redactate unele documente, parca nici nu ar fi in limba romana. Nu putem sa intram in UE cu astfel de primari. Domnul Calin ar trebui sa fie preocupat de problemele judetului, cum ari fi sistemul de irigatii, care a fost devalizat”, a spus Giugea.