Procurorii anticoruptie au prins in flagrant delict, in noaptea de vineri spre sambata, doi functionari ai Primariei sectorului 2 din Bucuresti in timp ce restituiau mita primita de la administratorul unei firme in schimbul obtinerii de spatii comerciale.
Potrivit Biroului de presa al Parchetul National Anticoruptie, cei doi primisera suma de 20.000 de euro in ianuarie 2004 de la administratorului unei societati cu raspundere limitata, caruia trebuiau sa-i faciliteze – prin interventia unor fuctionari din cadrul Comisiei de specialitate a Consiliului local al sectorului 2 – obtinerea la un pret subevaluat a patru spatii comerciale ce urmau a fi puse in vanzare de Primarie. Pentru ca Dumitru Pavelescu – fost consilier local al Primariei sectorului 2 ai Alin Vasilica Drugau – consilier juridic nu au rezolvat problema administratorului, acesta le-a solicitat restituirea banilor.

Conform anchetatorilor, Pavelescu primise suma de 12.000 de euro, in timp ce Drugau – 8.000 de euro, cei doi restituind o prima transa, iar vineri noaptea urmau sa inapoieze restul de bani. Administratorul firmei i-a reclamat pe cei doi la Parchetul National Anticoruptie, astfel organizandu-se flagrantul delict. Procurorii anticoruptie le-au impus celor doi sa nu parareasca localitatea pe o perioada de 30 de zile.