Dobanda aferenta obligatiunilor municipale nu se impoziteaza

Desi cea mai cunoscuta metoda de economisire si investitii este depozitul bancar, specialistii sustin ca exista alternative la fel de atractive si de aducatoare de profit, precum obligatiunile.
Acestea reprezinta titluri de valoare de credit pe termen lung. Emitentul obligatiunii imprumuta de la cumparatorul ei dreptul de folosinta al sumei respective, contractand astfel o datorie. Obligatiunile pot fi vandute si cumparate pe piata bursiera la valoarea lor nominala sau cu discount, la un pret sub valoarea nominala.

Scopul emiterii de actiuni este de a imprumuta bani de la populatie, de obicei pe termen lung, pentru finantarea unor proiecte. Pe piata financiara romaneasca, obligatiunile sunt emise de catre stat sau de marile companii.
Reprezentantul VMB Partner, Viorel Udma, este de parere ca obligatiunile reprezinta o alta forma de atragere a capitalului, pe langa actiuni si imprumuturi bancare, dar spre deosebire de acestea prezinta unele avantaje. Astfel, dobanzile sunt mai bune decat in cazul depozitelor la termen. Mai mult decat atat, in cazul obligatiunilor municipale, dobanda nu se impoziteaza.

In ceea ce priveste dezavantajele, cea mai mare problema este ca sunt greu de