Doar trei partide au depus liste electorale in intreg judetul Prahova

Doar PSD, PD-L si PNL au reusit sa depuna liste complete in toate cele 104 localitati din judet si pentru Consiliul Judetean Prahova, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judetean al Circumscriptiei nr. 31 Prahova.
Alte partide, precum PRM, PNG-CD, PNDC, PC si Uniunea Pensionarilor, au depus liste
complete, de 45 de persoane la Consiliul Judetean Prahova si de 34 de persoane pentru Consiliul Local Ploiesti, dar nu au depus in toate localitatile judetului. PNG-CD are depuse liste in 95 de localitati, PRM in 85 de localitati, PNDC in 80 de localitati si PC in 50 de localitati.

PSD si PD-L si-au inscris candidaturile pentru presedintia CJ si pentru Primaria Ploiesti inca de pe 21 aprilie. Astfel, Mircea Cosma s-a inscris pentru presedintia CJ din partea PSD, iar din partea PD-L s-a inscris George Nastasia, iar pentru functia de primar al Primariei Ploiesti candideaza senatorul Daniel Savu din partea PSD si avocatul Andrei Volosevici din partea PD-L.

In cursa pentru presedintia Consilului Judetean s-au mai inscris: Florin Anghel din partea PNDC, fostul prefect Nicolae Alexandri din partea PNL, Adrian Maracineanu din partea PRM si Nicolae Trache din partea PNG-CD.

Pentru functia de primar al municipiului Ploiesti si-au inregistrat candidaturile
deputatul Gratiela Gavrilescu (PNL), viceprimarul Radu Socoleanu (PNG-CD), medicul Adrian Caramida (PRM), Elena Trican (PC) si candidatii independenti Radu Popescu, Ioan Gaucan si deputatul Romeo Hanganu.