Societatea de termoficare din Târgu Mureş, Energomur, a început miercuri furnizarea încălzirii, însă numai prin 15 centrale termice din cele 43 deţinute, care asigură agentul termic pentru 10.000 de locuitori din municipiu.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii, miercuri, de societatea Energomur se arată că furnizarea agentului termic va fi reluată doar pentru o parte din consumatorii rămaşi în sistemul centralizat, din zona celor 15 centrale termice care vor fi concesionate.

‘În prezent, se desfăşoară acţiuni de prevenire şi eliminare a unor situaţii care împiedică deservirea cu încălzire a imobilelor. Urmează ca, azi (6 octombrie – n.r.), să se umple reţeaua şi la restul centralelor din zona concesionată, după care să fie asigurată încălzirea la circa zece mii de consumatori din Târgu Mureş. (…) În prezent, Energomur face demersuri pentru rezolvarea situaţiei create de lipsa gazului la celelalte centrale termice şi asigurarea condiţiilor de furnizarea încălzirii şi a apei calde consumatorilor din aceste zone’, se arată în comunicat.


Cele 15 centrale termice au rămas în zona unitară de termie, restul centralelor fiind oprite din cauza datoriilor mari acumulate de societatea de termoficare faţă de E .ON Gaz. Ceilalţi locuitori ai municipiului rămaşi în sistemul centralizat nu mai beneficiază de acest serviciu, gazul necesar pentru centralele de cartier fiind tăiat de câteva săptămâni de E ON Gaz. În urma opririlor repetate ale gazului metan, cei mai mulţi locuitori ai municipiului s-au debranşat de la sistemul centralizat, însă există numeroase persoane care nu îşi vor permite achiziţionarea unei centrale termice de apartament. AGERPRES