Directia Nationala Anticoruptie (DNA) face investigatii in 23 de dosare penale privind modul in care au fost deturnate fonduri europene obtinute de institutii din Romania pentru derularea unor programe PHARE, SAPARD si ISPA.
Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a confirmat faptul ca procurorii anticoruptie au in lucru 23 de cauze privind fraude din fonduri europene.

Comisarul european pentru probleme administrative, audit si antifrauda, Siim Kallas, declara ca Oficiul pentru Lupta Antifrauda (OLAF) a primit peste o suta de sesizari privind posibile cazuri de gestionare deficitara a fondurilor structurale de catre institutii romanesti. Cele mai multe ilegalitati sunt legate de fondurile de preaderare PHARE, a spus Kallas, adaugand ca OLAF este satisfacut din punct de vedere al implicarii institutiilor cu rol in urmarirea fondurilor europene.

Pe 14 martie, intr-un raport al Departamentului pentru Lupta Antifrauda, se preciza ca institutia a deschis in acest an 51 de dosare privind eventuale fraude in utilizarea fondurilor europene, dintre care 43 de cazuri au fost finalizate, valoarea totala a contractelor de finantare supuse controlului cifrandu-se la aproximativ o suta de milioane euro.