Instituțiile publice sunt medii dinamice, ce deservesc un număr mare de persoane și unde pericolul contaminărilor este extrem de ridicat. În aceste condiții, asigurarea biosecurității devine un aspect critic, atât pentru siguranța personalului angajat, cât și pentru siguranța vizitatorilor.

BIOCOMP, producător și lider de piață cu 30 de ani de expertiză, este singura companie din România care oferă dispozitive UV-C profesionale pentru dezinfecția aerului, a suprafețelor generale și obiectelor, asigurând Biosecuritatea Ecologică Integrată® a spațiilor din instituțiile publice.

Dispozitivele biocide cu lumină ultravioletă UV-C pentru dezinfecția aerului BIOCOMP oferă posibilitatea desfășurării în condiții normale a activității, fiind special concepute pentru a funcționa în deplină siguranță în prezență umană. Pentru a realiza dezinfecția, aceste dispozitive emit un strat de lumină ultravioletă UV-C paralel cu tavanul și folosesc convecția naturală pentru a dezinfecta aerul din încăperea în care au fost montate. Dezinfecția se realizează în mod ecologic – dispozitivele biocide BIOCOMP nu emit ozon sau alți compuși secundari. În plus, lumina ultravioletă UV-C distruge orice tip de microorganism, indiferent de dimensiunea lui, spre deosebire de filtrele de aer, care sunt ineficiente în cazul particulelor mai mici de 0,3 microni.

În completare, dispozitivele BIOCOMP pentru dezinfecția suprafețelor se folosesc doar în absența persoanelor, sunt special proiectate pentru a se adapta oricărui tip de spațiu și acționează pentru a crea un sistem activ de protecție împotriva contaminărilor.

Procesul de biosecurizare ecologică integrată este completat de dispozitivele speciale cu lumină UV-C BIOCOMP pentru dezinfecția obiectelor (telefoane mobile, tablete, documente, tastaturi, etc.) și dispozitivele speciale cu lumină UV-C BIOCOMP pentru dezinfecția încălțămintei.

Datorită dezinfecției rapide și ușurinței în utilizare, dispozitivele biocide bazate pe tehnologia luminii UV-C BIOCOMP pot fi integrate ușor în fluxul zilnic al activităților, permițând desfășurarea normală a programului de lucru. În plus, aceste dispozitive creează o barieră ecologică împotriva contaminărilor, ajutând fiecare instituție publică să facă față propriilor provocări legate de dezinfecție.

Dezinfecția cu tehnologia luminii UV-C trebuie privită ca o soluție de viitor pentru prevenirea și combaterea contaminărilor, cu atât mai mult cu cât pandemia de COVID-19 nu va dispărea prea curând. Varianta Delta începe să devină dominantă, în timp ce tulpini noi continuă să se dezvolte. Experții din domeniul sănătății avertizează că vom trăi cu diferite variante ale SARS-CoV-2 și în următorii ani, motiv pentru care este necesară adoptarea unor măsuri eficiente și ecologice de dezinfecție.

Analizând opțiunile existente la ora actuală, tehnologia luminii ultraviolete UV-C ar trebui luată în calcul pentru dotarea instituțiilor publice, fiind cea mai viabilă soluție pentru blocarea contaminării şi transmiterii agenţilor patogeni periculoşi. BIOCOMP vă pune la dispoziție o gamă completă de dispozitive de dezinfecție bazate pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C, atât pentru dezinfecția aerului, cât și pentru dezinfecția suprafețelor generale și a obiectelor, asigurând Biosecuritatea Ecologică Integrată în instituțiile publice.