In orasul-statiune Baile Herculane, 40 de persoane care lucrau in cadrul serviciilor aflate in subordinea Primariei au fost trimisi in somaj.

Nemultumiti, oamenii spun ca disponibilizarile s-au facut discriminatoriu si dau vina pe primarul Nicusor Vasilescu, cel care, sustin ei, a trecut pe lista persoane care mai aveau doar cativa ani de munca pana sa iasa la pensie.

Criza financiara este, in aceasta perioada, principalul motiv pentru care se fac disponibilizari in masa. La ultima sedinta a Consiliului Local Baile Herculane, care a avut loc pe 17 martie, a fost votat un proiect de hotarare conform caruia 40 de angajati ai serviciilor aflate in subordinea Primariei urmeaza sa fie disponibilizati. Contactat telefonic, Nicusor Vasilescu a declarat ca disponibilizarile erau necesare, deoarece Primaria avea aproape 300 de angajati.

Despre felul in care a fost intocmita lista cu persoanele care urmeaza sa ramana fara loc de munca, el a declarat ca respectivele criterii de alegere a persoanelor au fost cu totul altele decat cele de care este acuzat si s-au bazat pe performantele la locul de munca, fiind intocmite de conducatorii acestor sectii. Nemultumiti de raspunsul primarului, oamenii ramasi fara locuri de munca au anuntat ca vor picheta Primaria Baile Herculane in cursul zilei de 25 martie.