apostu_sabin.jpgPrimarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a anuntat, miercuri, cu ocazia prezentarii noilor utilaje de deszapezire a orasului, ca din 15 noiembrie va functiona dispeceratul de interventie pe perioada iernii.

„Din 15 noiembrie va functiona la Primaria Cluj-Napoca dispeceratul anual pentru interventiile pe perioada iernii. In acest an, avem 606 strazi in programul de deszapezire, fiecare utilaj avand arondate mai multe strazi si speram sa nu ne ia iarna prin surprindere”, a declarat Sorin Apostu.

Firmele care asigura serviciul de salubritate in Cluj-Napoca – Rosal Grup si Brantner Veres – si-au prezentat, miercuri, utilajele de deszapezire care vor actiona in municipiu, dintre care cateva sunt proaspat achizitionate. Doua dintre cele 36 de utilaje sunt echipate in asa fel incat sa poata curata inclusiv zapada de pe trotuare. De asemenea, toate utilajele sunt echipate cu sisteme GPS pentru a se putea sti in fiecare moment in ce zona actioneaza. Primaria Cluj-Napoca a alocat pentru deszapezire 4,7 milioane de lei, din care 1,2 milioane au fost cheltuite in primele luni ale anului in curs. AGERPRES